Sök


 

Local fun under Storsjöcupen

I dag (2:a juli 2013) startar länets största evenemang, Storsjöcupen. Det är en stor internationell fotbollsturnering för ungdomar, där över 350 lag från hela världen deltar. 


Mobilisering mot droger jobbar för ett tryggt, säkert och attraktivt Jämtland genom att aktivt arbeta med frågor kring alkohol och droger. Storsjöcupen ger bra tillfällen att nå och engagera målgruppen ungdomar då ca 10 000 ungdomar finns i området varje dag.


grabbar-på-besök-i-tältet


I år deltar Mobilisering mot droger på Storsjöcupen genom ett beprövat koncept som heter "Local Hero". Bakom konceptet ligger CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) och deras ungdomssajt Drugsmart.com, som motverkar alkohol och andra droger. ”Local Hero” går ut på att stärka ungas negativa inställning till alkohol och andra droger.


– Sex ungdomar mellan 15 och 18 år kommer arbeta i ett tält på Storsjöcupens område. De har utbildats i ANTD (alkohol, narkotika, tobak, doping) och hur de kan använda sin kunskap i bemötandet med andra/yngre ungdomar, säger Thomas Andersson, Regionförbundet Jämtlands län. 


Ungdomarna har bildat en Local Hero-grupp som de kallar "SSC Local Fun". De har inför veckan på Storsjöcupen diskuterat kring alkohol och andra droger och planerat roliga aktiviteter som de kommer att erbjuda. Man kommer att kunna spela pingis, tävla i hinderbanor, designa sin egen vattenflaska, delta i frågetävlingar, testa Alkopedia, äta godis och mycket mer. 


Nedan följer ett bildkollage från Odensala sportfält, där cupen har sitt centrum.


Local-Hero-bjuder in ungdomar


designar-sina-vattenflaskor


grabbar-testar-sin-alkoholkunskap


vilande-lag


taktiksnack


Publiken