Sök


 

Pengar till ungdomsgårdar i Ragunda

Mobilisering mot droger (www.mobilisering.nu) är ett länsövergripande arbete som pågått under flera år. Syftet är att arbeta förebyggande i alkohol- och drogfrågor.


Under våren har mobilisering mot droger sålt pins i Ragunda vars vinst delvis gått till kommunens ungdomsgårdar.Under vecka 24 delade kommunsamordnare Erik Forsström ut 1200kr vardera till Bispgårdens, Hammarstrands, och Stuguns ungdomsgårdar.

Stugun

"Ungdomsgårdarna i Ragunda kommun lever under en tight budget, och dem fångar upp många ungdomar. Ungdomsgårdarna är dessutom en alkoholfri aktivitet och det vill genom dessa pengar uppmuntra", säger Erik Forsström.

 

Marie Westin är en av sex föräldrar som startat upp och driver ungdomsgården i Stugun. "Vi är jätteglada för det här bidraget", säger Marie. "Dem behövs eftersom vi bedriver en ideell förening." På bilden ser vi Marie Westin och kommunsamordnare Erik Forsström.Ragunda kommun

 

Bispgården

Frank Jonasson är ordförande i Bispgården IF som driver ungdomsgården i Bispgården.
"Dessa pengar tas emot med tacksamhet, alla bidrag är välkomna. Pengarna kommer att gå direkt till ungarna", säger Frank."Vi är jätteglada för pengarna.

 

 

 

 

 

Hammarstrand

Vi uppskattar alla bidrag och allt engagemang som läggs ned i vår ungdomsgård", säger Yvonne Näslund som är kassör i Kullsta Gamla Skola Ekonomisk förening, som startat upp ungdomsgården, Club 1880, i Hammarstrand.

 

Stöd mobiliseringen
Vill du vara med och stödja mobiliseringen så går det att köpa pinsen på ICA, Coop och Turistbyrån i Hammarstrand, OKQ8 i Stugun och ICA i Bispgården. Pinsen kostar 20kr och halva summan går direkt till ungdomsgårdarna i vår kommun. Den andra halvan går till beställa fler pins för försäljning.

 


 Testa dina alkoholvanor


Frågor och svar


Läs och diskuteraTeam 12-17
IQ


 

Träna utan dopning