Sök


 

Martin 25, en knarkare i kostym 

Lasse 25

Martin är välutbildad, väluppfostrad och välklädd. In i det längsta lyckas han hålla masken. 

– Droger är lättare att dölja, åtminstone i början. Alla har en referens till alkohol. Men med droger blir resan nedåt mycket snabbare och hårdare.
 
– Jag var tjugofem år när bubblan sprack. När jag gick på högskolan drack jag alkohol och tog någon form av droger varje dag. Ändå klarade jag alla tentor.
 
– Jag hade urusel självkänsla och rädslan och tomheten försvann med sprit och kokain. Mina föräldrar har alltid varit kärleksfulla och aldrig satt någon press på mig. När de fick reda på hur illa det var ställe de upp till hundra procent.
 
– Jag flyttade hem till dem, klippte sönder mina kreditkort och avgiftade mig själv. Pappa doserade pillren. Det var en svettig abstinens. Vissa dagar kunde jag ligga under täcket och bara skaka. Ännu ett år efteråt hade jag stickningar och ryckningar.
 
– Nu går jag tre gånger i veckan i en självhjälpsgrupp.
Jag upplever inget sug, men skulle jag börja ljuga och sluta gå på mina möten är det bara en tidsfråga innan jag åker dit igen. Har man utvecklat ett beroende är det kört. Det handlar om mäktiga krafter som man måste ha respekt för.

Fritt efter en sann berättelse där bild, namn och fakta är ändrade med hänsyn till integritet.


Tillbaka